Yaşam

Ege’nin Huzur Kokan Köşesi Bozcaada’da Deniz Mahsulü Yemek İstiyorsanız Bu Restoranlar En İyileri

Bozcaada merkezdeki restoranları limandakiler ve Rum mahallesindekiler diye iki kümeye ayırabiliriz. Akşam yemekleri için genelde merkezdeki meyhane üslubundaki restoranlar tercih ediliyor. Adada daha çok uzun uzun oturup yemek yiyebileceğiniz üslupta yerler bulunuyor. Yemek ve şarap kültürü gelişmiş bir yer olduğu için yemekler aceleye getirilmiyor.  Bayram üzere ağır devirlerde akşam yemeği için restoranlarda evvelden yer ayırmanız gerekiyor. 

Ada restoranları genelde Kuzey Ege mutfağına mahsus yemekler hazırlıyor. Taze deniz eserleri, adaya mahsus otlardan yapılan mezeler, zeytinyağından şaşmayan bu mutfağın öne çıkan lezzetleri.

1. Hasan Tefik

2012 yılı Haziran ayında konuklarını ağırlamaya başlayan Hasan Tefik Lokantası, yolu düşenleri zeytinyağlı yemeklerin ağır bastığı menüsüyle karşılıyor. Adanın taze balıklarının ve et çeşitlerinin zenginleştirdiği menüde “asma yaprağında sardalya”, kuşbaşı etle hazırlanan “ada sarması” ve bol fıstıklı “kabak çiçeği dolması” öne çıkan lezzetler.  

Mekanı işleten adalı Elbir ailesi, Hasan Tefik’ten kalan zeytincilik mirasını devam ettirirken, bir yandan da elde ettikleri yağları bu yerde taze ve lezzetli yemekler olarak sunuyorlar. Yerde, bu çok özel sızma zeytinyağları da özel ambalajlarında satışa sunuluyor. Mayıs ve Ekim ayları ortasında hizmet veren Hasan Tefik Lokantası konuklarını bekliyor.

Konum için tıklayın

2. Yakamoz

Yakamoz Bozcaada adanın en esaslı işletmelerinden biri olup, 2000 yılından beri hizmet vermektedir. Bozcaada limanı içerisinde, denize nazır masalarında konuklarını ağırlayan yerin işletmecisi Zeki Ayaşlıgil işletme açıldığı günden bu yana şahsen mutfağın başındadır.

Kalamar, ahtapot, karides, sübye üzere deniz mahsulleriyle yapılan çeşit çeşit lezzetler işletmenin mutfağında her daim bulunurken, 50’yi aşkın sıcak-soğuk meze de tazeliğiyle hem adalıların, hem konukların gözdesidir.

Rakı, bira üzere seçeneklerin yanı sıra Bozcaada’nın kendine has şarapları da işletmenin menüsünde özel bir yer teşkil etmektedir.

Konum için tıklayın

3. Sandal

Sandal’ın yer aldığı cadde eskiden Bozcaada Çarşısı’nın merkeziymiş. Sandal ise ada sakinlerinden Apostol Kalfa’nın kahvehanesiymiş. Restoran haline getirilirken kahvehaneden geriye kalanlar itinayla korunmuş. Artık adada üretilmeyen büyük giyotin çerçeveler, el rendesi tavanı ve sedir ağacı yer döşemeleri motamot korunmuş.

Sandal, Ege mutfağına has mezeler ve zeytinyağlılarda çok argümanlı. Her sene yeni ve özgün bir meze ile müsabakanız mümkün burada. Levrek kapama, lodos mantarı, ege mezesi, enginarlı fava bunlardan kimileri. Deniz eserleri ve antep fıstığı ile yaptıkları börek, kalamar ızgara dolma, karides çeşitleri, ahtapot yemekleri, kılıç şiş Sandal’ın menüsünde öne çıkan lezzetler.

Konum için tıklayın

4. Nevreste

2017 yılında kapılarını açan Nevreste, adanın arnavut kaldırımlı dar sokaklarına konulmuş tertemiz masaları ile çabucak dikkatinizi çekecek. 3 kardeş doğdukları ve doydukları meskende artık sizleri doyurmaktan ötürü memnunlar. İster gündüz ister akşam keyif yapmak için birebir…

Menüsünde klasik mezeler dışında farklı lezzetlere de yer vermişler. Nevreste marin, levrek simit, ada lokumu, Yunan soslu ahtapot, baby kalamar, hurmalı enginar, çıtır karides mantı, acılı kuru domates mezesi, kılıç şiş bunlardan kimileri. Nevreste marin, 3 çeşit içki ile marine edilen levrek ile hazırlanan bir lezzet. Beğendili levrek külbastı da spesiyal yemeklerinden biri. 

Konum için tıklayın

5. Thenes

Bozcaada’nın sezonda en gözde plajlarından biridir Ayazma Plajı. Masmavi deniziyle tercih sebebi olan Ayazma Plajı’nda acıktığınızda uğrayabileceğiniz bir yer arıyorsanız size teklifimiz Thenes Restaurant. Uzun yıllardır birebir grup ile hizmet veren Thenes’te kahvaltıdan, meze sofrasına dek geniş bir seçenek bulunuyor. Özellikle adanın yoğun olduğu yaz aylarında, adalı kadınlar tarafından gözleme de açılıyor. Adaya özgü lezzetlerden deniz börülceli gözlemeyi burada tadabilirsiniz. 

Konum için tıklayın

6. Asma6

Adanın eski şarap üreticilerinden Talay Ailesi’nin restoranı. Limanda, balıkçı kayıklarının yanında, denize sıfır oturabileceğiniz, tam bir ada restoranı.

Asma 6’da genelde Ege yemeklerine özelde klâsik ada mutfağına mahsus lezzetlere yer verilmiş. Güneşte kurutulmuş ahtapot, çiroz, lakerda, balık pastırması, reçeteleri kendilerine has Asma6 levrek, ermeni mutfağından midye salma, Rum mutfağından tarama restoranın öne çıkan lezzetleri. Ahtapotu, lakerdayı, çirozu daima kendileri hazırlıyorlar. Adadan tutulan sübye ile yaptıkları kızartma çok tutuluyor. 

Konum için tıklayın

7. Mavi Beyaz

Bozcaada’da liman içi olarak bilinen alanda yer alan Mavi Beyaz Restaurant zengin menüsü ile dikkat çekiyor. Özellikle deniz ürünleri ve mezeleri çok beğenilen Mavi Beyaz Restaurant, günün yorgunluğunu lezzet şöleni ile atmak isteyenleri bekliyor.

Konum için tıklayın

8. Simyon Geleneksel Meyhane

Simyon Meyhane, masalarının çoğunluğu Rum Mahallesi’nin sokaklarında yer alan eşsiz bir yer. 

Simyon Meyhane, Bozcaada’da rakı ya da şarapla eşleştirebileceğiniz farklı mezeleri ve taze deniz ürünleri ile size lezzet ve muhabbet dolu bir akşam vadediyor. Grek müzikleri eşliğinde, Rum Mahallesi’nin samimi ortamında doyasıya eğleneceğiniz bu yerde, öbür hiçbir yerde bulamayacağınız lezzetler de sunuluyor. Beğendili ahtapot, deniz mahsulleri ile hazırlanan kız bohçası, patlıcan ve zerdeçal ile yapılan sicilyano, Simyon Meyhane’nin en özel tatlarından. 

Konum için tıklayın

9. Koreli

Koreli Restaurant, Bozcaada’nın en hoş plajlarından Ayazma Plajı’nın hemen üst tarafında yer alıyor. 1967’den bu yana Bozcaada’ya hizmet veren Koreli Restaurant, adada balık restaurantı işletmeciliğinin de öncülerinden…

Koreli Restaurant’ın menüsü epey geniş. Soğuk ve sıcak meze, orta sıcak, salata, ızgara, deniz eserleri ve çeşitlerinden oluşan güçlü seçenekler sunuluyor. Koreli Restaurant’ta alkollü ve alkolsüz içecekler de bulunuyor.

Konum için tıklayın

10. Asmalı Meyhane

2011 yılında Bozcaada’da tekrar hizmete giren Asmalı Meyhane, ismini sokakta bulunan asmalardan alıyor. Bozcaada’nın en beğenilen mezeleri de genellikle Asmalı Meyhane’den çıkıyor. Deniz eserlerinin geniş yer bulduğu menüde lezzetli Ege mezeleri de yıldızlaşıyor. Yalnızca Asmalı Meyhane’de yiyebileceğiniz Aklazarar, Manj ve Avukma en çok tercih edilen mezelerden. Bozcaada’ya gittiğinizde yemek için Asmalı Meyhane’ye giderseniz orfoz marineyi tatmanızı da öneririz. 

Konum için tıklayın

11. Battı Balık

Rum Mahallesinin restoranlar sokağına 2006‘da açılan bir meyhane Battı Balık. 60’lı yıllarda adalı Rumlardan Koçumukata’nın bakkalı olarak kullanılan binasının dış mimarisi motamot korunmuş. Uzun yıllar turizm dalında çalışan Cenk Beyefendi, yıllar içinde Battı Balık’ı adanın vazgeçilmez restoranlarından biri haline getirmiş.

Battı Balığa geldiniz mi, her yerde yiyemeyeceğiniz, Sicilya usulü jumbo karides, balık çorbası, kalamar dolma, deniz tarağı, kağıtta balık veya nuraniye’den kesinlikle denemelisiniz.

Konum için tıklayın

12. Hikotakis By Zeki

Bozcaada merkezde, tarihi Rum mahallesinde yer alan Hikotakis 2017 yılında hizmete giren yeni bir işletme. Yüksek tavanlı taş binasında deniz eserlerinden oluşan geniş menüsüyle hizmet veriyor. 

İşletmenin ismi, adalıların kalbinde özel yer etmiş olan Hiko Dayı’dan ilhamla verilmiş. Hikotakis, yaklaşık 100 kişilik bir kapasiteye sahip ve yaz kış hizmet veriyor. Taze deniz ürünleri ve mezelerden oluşan menüsüyle Hikotakis, Bozcaada ziyaretçilerine lezzet dolu saatler vadediyor. Kapıda balıklar, ahtapotlar kurutmaya asılmış. Menüde bol bol deniz ürünlerine yer verilmiş. 

Konum için tıklayın

13. Ada’m

Rum mahallesinin restoranlar bölgesine menüsü, biçimi ve çatı terası ile sokağa farklı bir hava katan bir yer Ada’m. 

8 çeşit mezeden oluşan ada’meze tabağı süprizlerle dolu, daima değişebilen mezelerden artık hangisine denk gelirseniz… Deniz mahsullü ve cevizli erişte, kuskuslu paella, sardalya mücver, beğendili balık menüden seçmeler. Ada’m, ege sebzelerini bir şekilde deniz ürünleriyle derliyor ve ortaya çok lezzetli sonuçlar çıkıyor.

Konum için tıklayın

14. Vasilaki Tenedos

Kaan Abi’nin mendirekte ailece işlettikleri, tostları ile ünlü kafe, yıllarca adanın vazgeçilmez yerlerinden olmuştu. Oğlu Doruk 2019 yılında işletmeye başladığı Vasilaki ile, baba mesleğini öteki boyutlara taşıdı. Kendisi liseyi Bolu’da aşçılık lisesinde okumuş, üniversite eğitimini gastronomi bölümünü okuyarak tamamlıyor. 2020 sezonunda Kaan Abi de kafeyi bırakıp ünlü tostlarını Vasilaki’de yapmaya devam ediyor.

Emektar ailesinin dede mesleği kasapçılık. Aile geleneği, mutfakta kullandıkları etleri kendileri işliyorlar. Vasilaki bu sene büyük balık yüklü bir menüye sahip. Kendi yaptıkları hamburger ekmeği ile hazırladıkları dana yanağı ile yapılan, Doruk burger çok tutuluyor.   

Konum için tıklayın

15. Bade-i Aşk

Bade-i Aşk, Bozcaada’nın Rum mahallesinde bulunuyor. İsmi, eski lisanda ‘şarap aşkı’ manasına geliyor. Bir şarap adası olan Bozcaada’da en güzel şarapları içebileceğiniz Bade-i Aşk, nostaljik havasıyla da ilgi çekiyor.

Deniz ürünlerinin ağırlıkta olduğu mekanın menüsünde et çeşitleri de bulunuyor. 

Konum için tıklayın

16. Kuşlu Konak

Bozcaada’da İğdeli sokakta yer alan Kuşlu Restoran, adanın en özel otellerinden Kuşlu Konak’ın restoranı. Sadece otel müşterilerine değil, tüm ada ziyaretçilerine açık. Bozcaada Kalesi ve deniz manzarası bulunan restoran, yemeğini sakin bir şekilde yiyebileceğiniz hoş bir yer.

Bozcaada Kuşlu Restoran’da deniz ve et eserleri, pizza, makarna, hamburger, mesken eriştesi, salata, meze çeşitleri üzere yemekler sunuluyor. Menüsünde meşhur olmuş, ünü adayı aşmış lezzetler de var. Bademli ahtapot, papaz yahnisi, topik, tandır yolu kaz eti, perdeli pilavı bu lezzetlerden kimileri. 

Konum için tıklayın

17. Yalova

Ada konuklarına 1940’tan günümüze değişmeyen lezzetlerini Bozcaada’da tarihi Rum mahallesinde sunmaya başlamışlar. 

Deniz eserleri ve mezeleri epey beğenilen Yalova Restaurant Bozcaada’nın mutfağında dondurulmuş eser kullanılmıyor. Peynirli kalamar dolma, peynir pane, çıtır kabak ve şarap soslu akivades işletmenin en beğenilen lezzetleri. 

Konum için tıklayın

18. Adabeyi Tenedos

2015 yılında renove edilen bir ada meskeninin alt katına açılan işletme, profesyonel dalışçı ve balık avcısı Renan Beyefendi tarafından işletiliyor. Renan Beyefendi bu restoranı yalnızca işletmekle kalmıyor, her gün müşterilerine sunduğu deniz eserlerini de Ege Denizi’nde bizzat kendisi yakalıyor. 

Adabeyi Tenedos’ta Renan Beyefendi tarafından tutulan balıklar günlük ve taze olarak masalara konuk oluyor. Taze balık yemek isteyenlere duyurulur. Yalnızca 5 masası bulunan bu işletmeyi ziyaret etmeden evvel telefonla arayarak rezervasyon alabilir, o gün hangi balıkların servis edileceğini öğrenebilirsiniz.

Konum için tıklayın

19. Denizkızı Tavernası

Denizkızı Meyhanesi, klâsik Bozcaada mutfağı yeridir ve Ege mutfağından çeşitli lezzetler ortasından en yeterli yemekleri ve içecekleri servis etmektedir. Eşsiz liman görünümüne sahip olan Denizkızı, konuklara rahat bir ortamda rahat bir yemek tecrübesi yaşatır. Bol zeytinyağlı mezeler, mis üzere deniz kokan orta sıcaklar, sohbetler, unutulmaz Ege akşamları Denizkızı Meyhanesi Bozcaada’da iz bırakan lezzet durağı.

Konum için tıklayın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort